tietoa possu/strutsi säilykkeistä

tuotekortit:

Tarkat tiedot säilykkeistä.

VILLISIAN LIHA.  VILLISIAN KINKKU.  STRUTSIN LIHA.  VILLISIAN GRILLIMAKKARA.

Villisian liha on väriltään tummemman punaista kuin tavallisen sian liha. Lihan maussa on hiukan riistan makua. Toisin kuin monesti kuulee väitettävän on tarhatun ja hyvin hoidetun villisian liha erittäin rasvaista. Villisian rasva on huippukokkien joukossa arvostettua ja haluttua ruuan valmistuksen raaka-ainetta rakenteensa johdosta, sulaessaan rasva liukenee kirkkaaksi ja öljymäiseksi.

Kaikki myytävänä oleva villisian liha on eläinlääkärin kahteen kertaan (ensin tilalla ja sitten teurastamossa) tarkastamaa.

2014 myynnissä olevat villisika säilykkeet villisian liha (ean 6430055820003 ja parasta ennen 27.5.2019) sekä villisain kinkku (ean 6430055820010 ja parasta ennen 28.5.2019) on teurastettu Lepikon teurastamossa Kankaanpäässä ja purkitettu Säilyke herttualla Laukaalla. Säilykkeet ovat täysin lisä aineettomia ja säilöntä aineettomia eivät sisällä mitään muuta kuin tuoteselosteessa mainittua 100% lihaa, 1.5 % suolaa sekä hieman pippuria (mausteita ei lasketa mukaan lihapitoisuuteen). Edes yleensä käytettävää valmistuksen apuainetta eli vettä ei ole käytetty.

Kaikki säilykkeissä oleva rasva on lihassa ollutta rasvaa joka on valmistuksen yhteydessä erottunut. Kaikki liha on testattua ja Trikini vapaata. Meillä eläimet lopetetaan tilalla omalle ruokakupille siten että, ne eivät edes ehdi tajuta koko asiaa. Eli lihat ovat myös ns."stressi vapaita".

Kesällä 2015 myyntiin tuleva säilyke erä (parasta ennen 11022020) on samoin teurastettu Kankaanpäässä ja purkitettu Laukaalla. Tämä erä poikkeaa aiemmista siinä että sen suolapitoisuus on pudotettu 1.5 % sta 1.2 prosenttiin. Sekä sen rasvapitoisuutta on pyritty vähentämään. Rasvaista se silti on ..........ja hyvää.

2016 myynnissä olevat villisika säilykkeet villisian liha (ean 6430055820003 ja parasta ennen 01.10.2020) sekä villisain kinkku (ean 6430055820010 ja parasta ennen 01.10.2020) on teurastettu Lepikon teurastamossa Kankaanpäässä ja purkitettu Säilyke herttualla Laukaalla. Säilykkeet ovat täysin lisä aineettomia ja säilöntä aineettomia eivät sisällä mitään muuta kuin tuoteselosteessa mainittua 100% lihaa, 1.2 % suolaa sekä hieman pippuria (mausteita ei lasketa mukaan lihapitoisuuteen). Edes yleensä käytettävää valmistuksen apuainetta eli vettä ei ole käytetty.

Nyt testattiin myös kaikkien muiden mahdollisten testien lisäksi Afrikkalainen sikarutto. Eviran testaus tuloksen näet TÄSTÄ.

Sopimuskasvattajalta joulun alla 2015 teurastetuista possuista testattiin erillisenä Afrikkalainen sikarutto. Koska tällä tilalla ei ko. testiä ollut aiemmin tehty. Eviran testaus tuloksen näet TÄSTÄ.

Syys teurastukset 27.10.2016. Lihat teurasti Metsärannan liha Punkalaitumelta. Trikini testit edelleen negatiiviset eli ei trikiniä. ASF testi eli Afrikkalainen sikarutto oli puhdas, kuten aina. Eviran testaus tuloksen näetTÄSTÄ. Ketju informaatio lomakkeet näetTÄSTÄ. ja TÄSTÄ. Ante mortem eli todistus siittä että eläimet olivat terveitä ennen lopetusta löytyyTÄSTÄ. Teurastamon tarkemmat tiedot löytyvät laskustaTÄSTÄ.

Teurastukset Villisika 12.6.2017. Lihat teurasti Metsärannan liha Punkalaitumelta. Trikini testit edelleen negatiiviset eli ei trikiniä. ASF testi eli Afrikkalainen sikarutto oli puhdas, kuten aina. Eviran testaus tuloksen näetTÄSTÄ. ja TÄSTÄ. ja TÄSTÄ. Ante mortem eli todistus siittä että eläimet olivat terveitä ennen lopetusta löytyyTÄSTÄ. Teurastamon tarkemmat tiedot löytyvät TÄSTÄ.

Teurastukset Strutsi 19.6.2017. Lihat teurasti A&A Syrjynen Eli Strutsitila Syrjynen Pälkäneeltä.
Ante mortem eli todistus siittä että eläimet olivat terveitä ennen lopetusta löytyyTÄSTÄ.
Molemmat erät joiden parasta ennen päiväys on 27.06.2022. On purkitettu Uuraisilla Säilyke Herttualla. Dokumentti tästä löytyy TÄSTÄ.

Purkituksessa tapahtuneesta inhimillisestä virheestä johtuen on erä Villisian lihaa leimattu purkkiin villisika 1 eikä villisika 2 kuten olisi pitänyt. villisian kinkku on leimattu villisika 1. Valmistusprosessissa on kuitenkin kyetty pitään tuotteet erillään toisista, joten kuluttajalle ei tästä aiheudu ongelmaa.

Kevät teurastukset Villisika 10.4.2018. Lihat teurasti Hahtolan liha Orismalasta. Trikini testit edelleen negatiiviset eli ei trikiniä. ASF testi eli Afrikkalainen sikarutto oli puhdas, kuten aina. Eviran testaus tuloksen näetTÄSTÄ. ja TÄSTÄ. ja Trikini testit TÄSTÄ. Ante mortem eli todistus siittä että eläimet olivat terveitä ennen lopetusta löytyy TÄSTÄ. Teurastamon tarkemmat tiedot löytyvät TÄSTÄ.
Säilyke erä sekä grillimakkarat teetätettiin Säilyke Herttualla uuraisilla, tarkemmat tiedot löytyvät TÄSTÄ.

20.6.2018 ELY-keskus suoritti tilallamme ASF-tarkastuksen. ASF tarkoittaa Afrikkalaista sikaruttoa, joka on todella iso uhka tällä hetkellä. Tullessaan se tappaa koko lauman ja jos joku sattuisi jäämään henkiin, joudutaan sekin lopettamaan. Mitään vakuutuksia tms korvauksia ei ole, joten koko riski jää tarhaajalle. Meidän tapauksessa se tarkoittaa pieninmilläänkin useiden kymmenien tuhansien eurojen menetystä. Lisäksi toiminta on lopetettava. Esim. Virossa se on tappanut kaikki villisiat laajoilta alueilta.
Tarkastuksessa todettiin että, aitaukset on hyvin tehtyjä ja toiminta on muutoinkin kaikin puolin hyvin suunniteltua. Tarkastus pöytäkirjat näet TÄSTÄ. ja TÄSTÄ. ja TÄSTÄ.
Tarkastuksen yhteydessä selvisi myös että, olemme Pirkanmaan suurin villisika tarhuri. Mikä kieltämättä hieman yllätti.